Кисьов: Никой няма право да ни слага черен печат за Шенген
Секция: ПОЛИТИКА
07 Декември 2022 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кисьов: Никой няма право да ни слага черен печат за Шенген

/КРОСС/ „България трябва да отстоява по-твърдо позициите си за Шенген. Няма никаква причина по отношение на критериите. България ги изпълнява от години".

Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ за членството на България в ЕС и бивш заместник-министър на външните работи.

„Полицаите ни на границата са като опълченците на Шипка", категоричен е Кисьов.

"Не съм видял посланикът на Холандия да поднесе едно цвете на загиналите в защитата на европейската граница. Няма такъв случай", заяви дипломатът по повод тримата загинали български полицаи в последните месеци.

"Никой няма право да ни слага черен печат, допълнителен, на челото. Това спира чуждестранните инвестиции, това спира бизнеса. Това е в ущърб на България в тежък, кризисен икономически момент", категоричен е той.

По думите му на нидерландския премиер Рюте не може да му се има доверие. Той попита още защо да е лош имидж за страната ни това, "че се стреля по български полицаи".

„Трябва да получим допълнителна помощ за охраната на общата граница", изтъкна още бившият зам.-външен министър.

"Нашите политици, с просташките нападки, за да печелят доверие и симпатизанти - по отношение на корупция и т.н., те се превеждат от посланиците на европейските страни и се пращат в техните държави", коментира Владимир Кисьов.