Главният изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България стана „Банкер на годината“
Секция: ИКОНОМИКА
07 Декември 2022 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главният изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България стана „Банкер на годината“

/КРОСС/ Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България, получи званието „Банкер на годината“ в категория „Неорганичен растеж“ за най-голямата сделка в историята на банковия сектор у нас – придобиването на дружествата на Райфайзен Банк Интернешънъл в България от белгийската КВС Груп за малко над 1 млрд. евро. С тази сделка KBC Груп допълнително укрепи лидерската си позиция като интегрирана финансова група номер 1 в страната, за което получава и признанието на общността.

Получавайки наградата, г-н Рубен заяви: „Както знаете, тази година ОББ отпразнува своята 30-годишнина. Навършиха се и 15 години от стъпването на КВС на българския пазар, както и 5 години от обединяването на ОББ и СИБАНК. Ще запомним 2022 г. и като година първа за новото ОББ. Бих искал да благодаря на колегите си и на нашите 2.3 млн. клиенти в България за това впечатляващо пътуване. Изключително горди сме, че сме един от най-големите инвеститори в страната“.

Годишните награди „Банкер на годината“ бяха връчени за 29-и път по повод професионалния празник на банкера на церемония. По традиция на церемонията бяха отличени мениджърите на финансовите институции, постигнали най-забележителни успехи през отиващата си година.