Нинова за Шенген: Решението на ЕС е обидно - като към хора втора ръка
Секция: ПОЛИТИКА
09 Декември 2022 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова за Шенген: Решението на ЕС е обидно - като към хора втора ръка

/КРОСС/ „Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки - най-вече миграцията".

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда".

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата.

По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

"Отидохме от уважение и за да му кажем, че няма да го подкрепим. Поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ", заяви Нинова и допълни, че не изключва да има правителство с третия мандат.

"Цели системи се разпадат в държавата, имаме нужда от стабилно управление. Вижте какво става в МВР, с шофьорите, които карат дрогирани. Служебният кабинет кадрува, сключва договори, но не внася бюджет и не носи стабилност", каза тя.