EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2022 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили

/КРОСС/ На 8 декември 2022 г. EVN България откри нова зарядна станция за електромобили. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път Пловдив – Смолян (на паркинга под ски зона „Студенец“).  

На откриването присъстваха Александър Сипек, председател на съвета на дирeкторите на EVN България,  Калина Трифонова, зам.-председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Maрин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, както и Александър Димитров от Пампорово АД.

Новата електроколонка е тип бързозарядна стан­ция с максимална мощност 120 kW (киловата) или 2Х60kW - позволява да бъдат зареждани 2 електромобила едновременно. Видът на двата конек­тора е CCS. Инвестицията е на стойност 90 000 лв.

Зареждането на електромобилите на станциите на EVN България става чрез безплатното мобилно приложение EVN2GO. То е съвместимо с всички версии на Android и iOS.

Зарядната станция в Пампорово е 6-та обществена зарядна станция на EVN България. В началото на 2020 г. компанията изгради 3 електроколонки в Пловдив, а през 2021 г. – по една в Смолян и във Варна.

Изграждането на нова зарядна станция в един от най-големите зимни курорти в страната ще улесни ползвателите на електромобили в България.