Коледният влак с парен локомотив от София до Банкя с още едно пътуване
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Декември 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коледният влак с парен локомотив от София до Банкя с още едно пътуване

/КРОСС/ Коледният влак, който ще пътува от София до Банкя и от Банкя до София с най-стария възстановен за движение парен локомотив в парка на БДЖ, ще пропътува още веднъж маршрута на 17-и декември. Това ще бъде възможно след проявения изключително голям интерес към влака и многобройните запитвания от желаещи да пътуват след разпродаването на билетите за обявените пътувания.

Допълнителният курс на празничната композиция ще се извърши в 16:00 ч. от Централна гара София. В гара Банкя влакът ще пристигне в 16:32 ч., където пътуващите могат да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 17:45 ч., където ще пристигне в 18:18 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.