УНСС откри кандидат-студентската кампания със състезание по счетоводство
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНСС откри кандидат-студентската кампания със състезание по счетоводство

/КРОСС/ Честит празник! Така ректорът проф. д-р Димитър Димитров се обърна към над двестата състезателите по счетоводство дошли от цялата страна в тестовия център на УНСС. Именно с това състезание на Асоциацията на икономическите училища в България, което има над 20-годишна история, Университетът за национално и световно стопанство откри своята кандидат-студентска кампания.

„Честит празник на знанието. За всички вас и за нас, които присъстваме тук днес е празник - празник на младостта, на знанието, на целеустремеността. Да дойдете в събота на състезание по счетоводство, това е героизъм в мирно време. Поздравления за усилията, които сте направили, поздравления и за учителите, които са работили за вашата подготовка", каза проф. Димитров и допълни: „Вие сте избрали един нелесен, но много хубав път за развитие". Ректорът даде пример с наскоро отбелязания празник на банкерите - Никулден, 6 декември, където в препълнената с банкери зала, 90 на сто за били възпитаници на УНСС, както и с настоящото правителство, в което шестима министри са завършили УНСС, начело с министър-председателя. „Пожелавам ви успех, пожелавам ви да мечтаете и да ви видя като наши студенти наесен".

 На откриването присъстваха още проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България,г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия и г-жа Емилия Иванова, заместник-председател на АИУБ, директор на Националната търговско-банкова гимназия и един от създателите на Асоциацията ( на снимката от ляво надясно)

 

Приветствие към състезателите за тяхната целеустременост и мотивация отправи проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България. Тяоткри състезанието и се обърна към зрелостниците с думите: „Скъпи деца, това, което правите е невероятно, то е признание към УНСС, признание и за вашата подготовка, директори и учители." Тя подчерта, че във време, в което университетите се конкурират и приемат с резултати от държавните зрелостни изпити, те творят наука, подготвяйки се от 9 клас в изключително сложните области на икономиката. Проф. Фесчиян увери, че причината за този техен избор е защото искат да бъдат лидери, да са най-добрите сред най добрите и защото знаят, че „Пътят на успеха минава през УНСС", университет, който надгражда академизма, науката и нейната приложност.

Над 200 средношколци от училищата, членове на АИУБ в цялата страна се конкурираха за лидерска позиция в престижното състезание, което осигурява на лауреатите студентско място в УНСС.

УНСС, като най-големия бизнес университет в България и Югоизточна Европа, осигурява на студентите си подходяща среда за развити и успешна реализация на пазара на труда. Университетът предлага богат спектър от специалности, търсени от бизнеса и модерно икономическо образование, стъпило на съвременните методи за преподаване в 42 бакалавърски специалности и специалност „Право" за образователно-квалификационна степен „магистър" след средно образование. Приемът държавна поръчка е над 3000 места с осигурено общежитие за всички кандидати.

 

Кандидатстудентската кампания ще продължи с още състезания, срещи с учениците от цялата страна, вдъхновяващи запознанства с бизнес-лидери, завършили УНСС, онлайн дискусии, дни на отворените врати за отделните катедри и представяния на всяка една специалност от богатото портфолио на университета.