БДЖ съдейства за организирането на Коледен турнир по стрийт фитнес на Централна гара София
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Декември 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ съдейства за организирането на Коледен турнир по стрийт фитнес на Централна гара София

/КРОСС/ БДЖ и ДП „НКЖИ“ съдействат за организирането на Коледен турнир по стрийт фитнес, който ще се проведе на 17-и декември от 12:30 ч. на втория етаж в сградата на Централна гара София. Турнирът е част от националната инициатива "Коледа за всяко дете", организирана от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Целта на спортната проява е деца и младежи от София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна и др. населени места от страната да спортуват заедно със своите връстници от центрове за настаняване от семеен тип и чрез спорта да създават нови приятелства, да се стимулира активността им на спортните площадки и всичко това в създаден Коледен дух и атмосфера. БДЖ редовно подкрепя инициативите на НССБ, като за всички участници в турнира ще бъдат осигурени Коледни торбички с лакомства и подаръци, а победителите ще получат купи, медали, грамоти и награди. Освен подаръци за участници и присъстващи, БДЖ ще осигури и тяхното пътуване от различни населени места на страната.

Събитието ще бъде организирано и с любезното съдействие още на ДП „НКЖИ“, Столична Община - район „Сердика“, Национална Многопрофилна Транспортна Болница „Цар Борис ІІІ” гр. София и др. 

БДЖ традиционно подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.