Възрастна жена от Лом е дала 2600 лева на телефонни измамници
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възрастна жена от Лом е дала 2600 лева на телефонни измамници

/КРОСС/ Жена на 81 години от Лом е била въведена в заблуждение, че помага на полицията да залови престъпник и е дала 2600 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Жената получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, който се представил за инспектор от полицията и помолил за съдействие за залавяне на опасен измамник. За целта тя трябвало да сложи всичките си налични пари в плик пред болницата в Лом и да се отдалечи, а след като той ги вземе, то полицията щяла да го залови и да й върне парите. Жертвата повярвала на това и оставила 2600 лева. След като почакала известно време и никой не ѝ се обадил, тя позвънила на близките си и те ѝ обяснили, че е измамена и подали сигнал в полицията. Веднага започнало разследване и било образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че телефонната измама е трета за тази година, като са регистрирани и няколко неуспешни опита за такива измами. Последната измама беше три дни преди тази - мъж на 85 години от село Белотинци в община Монтана пътува с такси до областния град през нощта, за да остави 6500 лева в плик пред сградата на областната болница, мислейки, че по този начин помага на полицията да залови престъпник.