Какви фирмени подаръци за служителите са подходящи за коледните празници
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Декември 2022 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви фирмени подаръци за служителите са подходящи за коледните празници

/КРОСС/ Всички очакваме тези дни, през които сме се отдали напълно на почивка, коледната ваканция е в разгара си и нищоправенето не ни кара да се чувстваме дискомфортно. Това е периодът, когато отделяме повече време на близките си, наслаждаваме се на празнична трапеза, а коледните тържества се редуват едно след друго.

Но празнуването на Коледа и Нова година не се ограничава само до домашни празненства. Това е времето, когато споделяме празнични мигове и с нашите колеги. Коледа е перфектният момент за всеки управител да изрази своята благодарност и признателност към служителите си. В следващите редове ще ви представим подходящи идеи за коледни подаръци за служители.

Какви са най-предпочитаните фирмени подаръци за Коледа?

Екскурзия

Това не е масово срещан подарък, но пък със сигурност вашите служители ще го помнят за дълго. Възможно е да подарите екскурзия на цял отдел, който в постигнал високи резултати, или на група служители от различни отдели, които са показали позитивно развитие. Друг вариант е да я подарите на лотариен принцип по време на коледното парти. Безспорно е скъпо да изпратите всички на екскурзия, но пък може да го направите селектирано. При всички положения, това ще е подарък, за който ще се вдигне много и позитивен шум.

Ваучери за храна

За разлика от екскурзията това е по-тривиален подарък, който обаче ще бъде оценен от служителите.Факт е, че около празниците джоба на всеки изтънява най-много, а разходите за храна са едно от най-сериозните пера в бюджета на всяко българско семейство.

Дори и да предоставяте ваучери за храна всеки месец, можете през декември да увеличите сумата и да подкрепите екипа си в подготовката на празничната трапеза. Ако тепърва ще се възползвате от тази социална придобивка е необходимо да сключите договор с фирма оператор на ваучери за храна. Коледа е прерфектно време да въведете подобна социална придобивка, която да запазите и през останалите месеци на годината.

Брандиран подарък

Брандираните подаръци могат да са голям успех, но може да са и провал, така че внимавайте. Не прекалявайте с брандинга, помислете за различни опции - ако някой харесва суитшърт с фирменото лого на гърдите, друг може да оцени повече метално канче за кафе или ски яке.

Ваучери за подарък

Ако с брандираните подаръци имате поле за грешки, то с ваучерите за подарък няма какво да объркате. Това е универсален подарък, който всеки може да използва според собствения си вкус, предпочитания и нужди. Ваучерите за подарък вече се приемат масово в търговската мрежа, като започнем от магазини за спортни дрехи и аксесоари, преминем през различни услуги като туризъм, салони за красота или СПА процедури и се спрем на специализирани магазини за техника.

Вкусен подарък

Коледа често е асоциирана с лакомствата, които ще поставим на трапезата на Бъдни вечер и Коледа. Това е чудесен повод вие да направите жест като подберете луксозни лакомства и да ги оформите в добре изглеждаща кошница, която да връчите на вашите служители. Със сигурност този мил жест ще бъде оценен по достойнство, а така ще зарадвате не само вашите служители, а и техните семейства.

Ползи от коледните подаръци за работодателя

С коледните подаръци вие карате вашите служители да се чувстват ценении увеличавате тяхната лоялност и мотивираност. Освен това цялостната атмосфера в работна среда ще се повиши, защото всеки ще сподели с колегите доброто настроение, в което се намира, в резултат на подаръка, който е получил. Така ще повишите продуктивността на служителите, а в резултат и печалбата на компанията.