Kaufland България: Торта за Коледа – хит в пазара тази година Ритейлърът отчита интерес към сладките изкушения
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Декември 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България: Торта за Коледа – хит в пазара тази година Ритейлърът отчита интерес към сладките изкушения

/КРОСС/ Интерес към тортите отчита най-големият ритейлър у нас – Kaufland България. Наред с класическите коледни сладкиши като меденки и щолен, компанията отчита ръст на клиентския интерес към ръчно правените и декорирани торти. Цветна декорация, с парченца плод или шоколад отвътре, нежни шоколадови мусове е модерното сега. Ритейлърът разшири асортимента си от торти в навечерието на празниците и в момента в хипермаркетите в цялата страна могат да бъдат намерени над 22 пресни торти всеки ден.

Кои са най-търсените сладкиши от българите и с какво ги впечатляват те през празничния декември?  

„Асортиментът ни включва многообразие от елегантни и изключително вкусни предложения, които са в тон с най-съвременните сладкарски тенденции. Клиентите ни избират тортата с нежен шоколадов мус и малини „Фрамбойси“. Тези, които си падат по тропическите аромати и места, се спират на снежно бялата „Торта Кокос“ или пъстрата „Торта Цветен рай“. Несъмнено обаче звездата на нашата селекция е печеният чийзкейк с тиква. Класическият десерт с хрупкава коричка, мек кремообразен крем и великолепното ухание на подправки, превръща тиквения чийзкейк в любим на българския потребител сладкиш. Вкусният десерт отдавна не е чужд за българите, които се очароват от лекотата и комбинацията от вкусове, които предлага. – разказва Димитрия Караиванова-Бегова, ръководител „Хляб, хлебни изделия и деликатеси“ в Kaufland България.

Към най-предпочитаните сладки изкушения за коледната трапеза се присъединяват и френските макарони, които се предлагат в кутия с микс от вкусове на боровинка, горски плод, шамфъстък, карамел и други. Асортиментът на сладки изкушения постоянно се увеличава в отговор на потребителските очаквания. Предлагането на разнообразни продукти на специализирани щандове е част от на развиваната от Kaufland концепция One Stop Shopping. Концепцията отговаря на най-модерните тенденции в ритейла, като включва в себе си наемане на търговски площи от различни по вид и големина бизнеси, които превръщат хипермаркетите на Kaufland България в търговски центрове с многообразие от обекти за пазаруване.

Наближаващите коледни празници изпълват сърцата ни с радост и надежда от споделените моменти с любимите хора. Един от ключовите моменти през тези дълго чакани дни е подготовката на празнична трапеза. Кулинарите се изявяват с всевъзможни рецепти за вкусни ястия, с които да впечатлят и зарадват близките си. Тези обаче, които искат да се потопят напълно в празничния дух и настроение и да отделят повече време на семействата си, могат да пробват сами да приготвят сладки изкушения от специално разработени от Kaufland рецепти - ТУК.