Спектакълът „Българската Коледа“ ще се проведе тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Декември 2022 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спектакълът „Българската Коледа“ ще се проведе тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“

/КРОСС/ Традиционният спектакъл "Българската Коледа" ще се проведе тази вечер за 20-а поредна година в Народния театър „Иван Вазов". Благотворителната инициатива е под патронажа на държавния глава. Юбилейното издание на „Българската Коледа" е посветено на децата с редки генетични заболявания. Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си инициативата в помощ на децата в беда.

На концерта ще присъстват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Концертът започва в 20 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на Нова телевизия и Българското национално радио.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов" ще се включат български музиканти и изпълнители - симфоничният оркестър на БНР, Графа, Любо Киров, Дони и Нети, Дара Екимова, Никола Тодоров, Миро, Люси Дяковска, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, ансамбъл "Филип Кутев", Деси Добрева, „Авеню", детска вокална група „Бон-Бон", Нели Рангелова с вокална група Детски смях", Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов и Рафи Богосян.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще бъдат Христина Апостолова и Орлин Павлов, а от сцената послания ще отправят журналисти, спортисти и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа", ще споделят своите надежди и мечти. Спектакълът се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп".

Зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата на децата в беда с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Информация за „Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, включително и по време на концерта, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива, информират от

БТА припомня, че на 29 ноември президентът обяви във Велико Търново началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа".

В началото на декември Румен Радев валидира пощенско-филателно издание-марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа" и заяви, че заедно ще продължат да отстояват благородната мисия на „Българската Коледа" в името на българските деца. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество през 2022 година благотворителната инициатива „Българската Коледа" разполагаше с бюджет от 3 070 000 лева и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания, като същевременно осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения, припомниха тогава от прессекретариата на президента.