Неда Антонова: През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Декември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неда Антонова: През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си

/КРОСС/ През последните 3 години българинът успя да разшири представата за себе си. Случиха се много неща и много нагъсто едно след друго, а това предизвика сили, които народът не е допускал, че притежава. Въпреки това успяхме да се адаптираме, макар това да костваше загуби. Това сподели писателката Неда Антонова за "Денят на живо".

"Народът ни има съхранен стереотип, че има и лоши години, въпреки това нашите предци са устояли. Практикуваме един особен вид спорт - сами срещу всичко. Каквото и да се случва, успяваме да го преодолеем. Когато има бурни политически събития, писателят не бива да се намесва, а трябва да използва творческия труд като убежище. Това ще го съхрани от психически удари, но и ще запази неговото време", посочва писателката.

Според нея бурните времена понякога са благоприятни за твореца. "Заемайки страна в политиката ти вече притежаваш само половината от истината", смята Антонова.

Тя е автор на повече от 20 исторически романа. Кера Тамара и Людмила Живкова преплитат историите си в един от тях. "Паралелите ми са любим похват. Тайната ми цел и идея беше да видя дали ще можем да изличим от съзнанието си травмата от петте века робство чрез любовта. Навсякъде я има, дишаме любовта във въздуха", каза още тя.

За Новата година Антонова си пожела повече милост на човек към човека и повече милост на властта към народа.