Nio EC7 е с пробег повече от 900 км с едно зареждане
Секция: Автомобили
30 Декември 2022 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Nio EC7 е с пробег повече от 900 км с едно зареждане

/КРОСС/ В линията на китайската компания Nio се появи нов модел - електрическо купе кросовър с индекс EC7. Новостта ще се предлага както на местния пазар, така и в Европа. Новата електрическа кола на китайците изглежда много стилна и елегантна. Има опростено тяло с наклонена линия на покрива, тесни LED фарове, подчертана предна броня и панорамен покрив. На кърмата вниманието привлича голямо задно крило и светлини, направени под формата на единичен блок, простиращ се по цялата ширина на автомобила.

Дължината на крос-купето достига 4968 мм при междуосие от 2960 мм. Ширината и височината са съответно 1974 и 1714 мм. Тоест по отношение на размерите си той е съпоставим с Audi Q8 E-Tron Sportback. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,23.

Интериорът на модела изглежда не по-малко модерен и луксозен. Оборудването му включва дигитално арматурно табло и мултимедийна система със сензорен екран в портретен формат. Висок централен тунел разделя електрически задвижваните спортни седалки.

Новият китайски електрически модел се задвижва от два двигателя с обща мощност от 644 к.с., които позволяват ускоряване от място до сто за 3,8 секунди.

Nio EC7 ще се предлага с три различни батерии. Базовата версия е с батерия от 75 кВтч, която ще осигури пробег до 490 км. Батерията от 100 кВтч ще позволи изминаването до 635 км с едно зареждане, а пробег от 940 км се постига с батерията с капацитет от 150 кВтч. За новата електрическа кола е възможно също бърза смяна на батерията.

Цената на тези нови варианти на модела започва от 60 000 долара. Той ще бъде пуснат в продажба на китайския пазар през май 2023 г. и ще стигне до Европа в края на същата година.