Sony и Honda представиха марката си AFEELA. Първият прототип дебютира на CES 2023
Секция: Автомобили
05 Януари 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sony и Honda представиха марката си AFEELA. Първият прототип дебютира на CES 2023

/КРОСС/ Съвместната инициатива на Sony и Honda в областта на електрическата мобилност- Sony Honda Mobility (SHM), обяви, че автомобилите на новата компания ще се продават под името AFEELA. Първият прототип на новата марка беше представен по време на най-голямото технологично изложение за потребителска електроника в света- CES в Лас Вегас.

"SHM се стреми да се превърне в компания за технологична мобилност, която ще преследва иновациите в мобилността, като комбинира авангардни технологии и страст заедно с хора, които са пионери в бъдещето със своята креативност, въз основа на нашата корпоративна цел "Транспортирайте хората, чрез преследване на иновации с различни вдъхновения", коментира Ясухиде Мизуно, председател и изпълнителен директор на новата компания.

От изявлението на Sony Honda Mobility става ясно, че компанията ще разработи сериен модел на базата на демонстрираният прототип, като е планирано заявки за неговото закупуване да започнат да се приемат през първата половина на 2025 година. Продажбите се очаква да стартират в края на същата година, а първите доставки- в Северна Америка, да бъдат осъществени през пролетта на 2026 година.

Без да навлизат в каквито и да било технически подробности по отношение на задвижващата система на прототипа, от SHM анонсират, че той е с основни габарити дължина 4895 мм, ширина 1900 мм и височина 1460 мм. Междуосието е 3000 мм, а задвижващи са и четири колела.