Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда
Секция: ЛЮБОПИТНО
05 Януари 2023 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда

/КРОСС/ Kaufland дарява 20 000 лева в подкрепа на програмата „Топъл обяд“. Чрез нея Българският Червен кръст (БЧК) осигурява безплатна топла храна за ученици в нужда. Средствата за дарението са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на веригата Kidland през декември.

„Топъл обяд“ е сред най-дългогодишните програми на БЧК, а Kaufland е неин традиционен партньор вече 13 години. Благодарение на програмата, безплатна топла храна в училище получават деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой от тях осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище.

През изминалия декември клиентите на Kaufland в цялата страна имаха възможност да помогнат на тези деца, като купят играчка Kidland.

„Благодарни сме, че през празничния месец декември клиентите ни отвориха сърцата си и подпомогнаха благородната кауза на БЧК. С покупката на играчка Kidland те зарадваха две деца –  своето с коледен подарък, а дете в нужда с топла храна“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” в Kaufland България.

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 480 хиляди лева. От началото на програмата до момента хуманитарната организация е осигурила приблизително 2 милиона безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище.