ThinkBook Plus преоткрива въртящия се дисплей с нов дизайн
Секция: Технологии
06 Януари 2023 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ThinkBook Plus преоткрива въртящия се дисплей с нов дизайн

/КРОСС/ На CES 2023 Lenovo обяви иновативния модел от серията ThinkBook Plus, който преоткрива знаковите „twist" дисплеи на компанията, представяйки двоен въртящ се дисплей, който включва OLED панел от едната страна и цветен e-Ink екран от другата. Lenovo представи също и най-новия лаптоп ThinkBook 16p Gen 4, захранван от компоненти с висока производителност, включително 13-то поколение Intel Core процесори и NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU. Той разполага с иновативен дизайн Lenovo Magic Bay с магнитен щифтов конектор, позволяващ лесно разширяване за опционално включена Lenovo Magic Bay 4K уеб камера, Lenovo Magic Bay LTE или Lenovo Magic Bay Light аксесоари.

В допълнение, Lenovo представи също и новия уникален ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock, комбиниращ няколко безжични технологии, за да преодстави безкабелно зареждане чрез докинг станция. И не на последно място, Lenovo разкри най-новото в портфолиото Tiny. ThinkCentre neo 50q е 1L настолен компютър, който спестява място и е проектиран специално за SMB клиенти.

Нов подход към хибридните компютри

От създаването си през 2020 г. ThinkBook Plus се превърнал в синоним за уникални и иновативни SMB устройства, включително ThinkBook Plus Gen 2 с e-Ink дисплей и Gen 3 с допълнителен 8-инчов дисплей до клавиатурата. Lenovo има дълга история на иновации с twist форм фактори, датиращи от 2005 г. с таблета ThinkPad X41 и по-късно с ThinkPad Twist от 2012 г. Новият ThinkBook Plus Twist преоткрива категорията чрез интегриране на иновативен въртящ се двоен дисплей, който предлага мултирежимна гъвкавост, като същевременно подобрява потребителското изживяване в множество области.

Запазвайки основните характеристики на ThinkBook Plus Gen 2, дизайнерските и инженерните екипи на Lenovo се вслушват в отзивите на клиентите, за да внедрят множество нови подобрения и иновации за ThinkBook Plus Twist:

· Най-новите процесори Intel Core от 13-то поколение
· Нов 13,3-инчов 2,8K OLED дисплей с тясна рамка, сензорно стъкло и въртяща се панта
· Нов предно осветен цветен 12-инчов e-Ink дисплей на горния капак с подобрена 12Hz честота на опресняване и сензорно стъкло
· Intel Wi-Fi 6E подобрява производителността на безжичното свързване и стабилността в поддържаните мрежи
· Предлага се с писалка в пълен размер на OLED и e-Ink дисплеи с до 18 месеца живот на батерията

ThinkBook Plus Twist е изключително гъвкав и с множество режими, които могат да бъдат конфигурирани в clamshell и tablet формат, като и двата дават приоритет на производителността или на OLED дисплея или на цветния e-Ink дисплей, благодарение на уникалната въртяща се панта.

Често пътуващите по работа ще харесат e-Ink дисплея в режим на лаптоп „пишеща машина" или режим на таблет „e-paper", което им позволява лесно да изготвят, редактират и коригират документи с клавиатурата или писалката. Дисплеят e-Ink може да намали напрежението на очите при по-дълги периоди на употреба и също така използва по-малко енергия, което означава по-дълго използване между зарежданията. За по-сериозни работни процеси с документи или изображения, потребителите могат да превключат към режим OLED таблет и да използват писалката върху яркия 400nit 2.8K дисплей.

Работещите дистанционно потребители ще могат да преглеждат срещите в календара и имейлите на e-Ink дисплея, докато са в движение, лесно да превключват към режим на OLED дисплей с едно завъртане, а с натискането на един клавиш да участват във видеоконференция с висока разделителна способност през FHD камерата и страхотно аудио, благодарение на двойните микрофони, които предлагат смарт шумопотискане. Докато са в OLED режим на лаптоп, потребителите могат да се възползват от пълната мощност на процесорите Intel Core от 13-то поколение и Windows 11, осигурявайки високоефективна производителност. В края на деня, превключването в OLED таблет позволява релаксиращи мигове чрез стрийминг, а превключването към e-Ink таблет позволява удобно прочитане на няколко глави от най-новия бестселър.

Високооперативният ThinkBook с уникален Lenovo Magic Bay за най-опитните потребители

ThinkBook 16p Gen 4 с опционални аксесоари Lenovo Magic Bay, които осигуряват висока мощност и производителност. Най-новото 13-то поколение Intel Core H-серия процесори с опционална дискретна графика до NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop GPU, опции за дисплей до 165hz 3.2K 16-инчов панел с поддръжка на Dolby Vision, DDR5 памет и двойна SSD поддръжка с до 2TB място за съхранение правят най-мощният ThinkBook досега, идеален за натоварвания с висока интензивност, обработка на изображения, видео и игри.

Иновациите обаче надхвърлят техническите характеристики. ThinkBook 16p Gen 4 е проектиран за невероятно изживяване на крайния потребител, с по-голяма гъвкавост чрез невероятно видеоконферентно сътрудничество и мобилност, благодарение на Lenovo Magic Bay. Батерията с по-висок капацитет от 80 Whr и възможността за бързо зареждане осигуряват конкурентно предимство. По-големият стъклен тъчпад е проектиран за по-плавно използване, а нуждите за конферентни разговори се посрещат с FHD камерата и четири високоговорителя Harman Kardon, които доставят завладяващ звук независимо дали потребителите са в конферентен разговор или в гейминг серия. Двойните шумопотискащи микрофони са проектирани за по-ясно чуване на гласа над околния шум.

Уникална характеристика на тази мощна машина е магнитният конектор pogo pin, който се намира в горната част на дисплея и е проектиран да пасва на модулни аксесоари Lenovo Magic Bay. Тези аксесоари могат да бъдат включени опционално в избрани конфигурации на ThinkBook 16p Gen 4 и могат да превърнат ThinkBook в домашно студио за стрийминг на видео или да предложат допълнителното предимство на 4G LTE3 свързаност за работа и игри в движение.

С помощта на софтуера Lenovo View, интегрираната FHD камера може да работи заедно с отделящата се уеб камера Lenovo Magic Bay 4K. Три нови аксесоара Lenovo Magic Bay са лесни за използване с pogo pin връзката, която предлага лесно използване без необходимост от допълнителни кабели, ключове или захранващи блокове.

Уеб камерата Lenovo Magic Bay 4K е създадена за видеоконференции и стрийминг с висока разделителна способност. Тя включва автоматичен фокус и автоматично кадриране с избираемо зрително поле, автоматично регулиране на околната светлина и максимална разделителна способност до 4K при 30 кадъра в секунда. За допълнителна сигурност камерата разполага с интегрирани функции за поверителност. 270-градусовата панта позволява на уеб камерата да се върти под различни ъгли, давайки на потребителите допълнителна гъвкавост. Те могат да използват камерата в преден режим, за да заснемат себе си или да я завъртят в режим, обърнат към света, за да демонстрират продукти или да заснемат съдържание.

Lenovo Magic Bay Light е проектиран да разреши едни от най-честите проблеми при видеоконференции или стрийминг. Лошото осветление често е причина за разочарованието на потребителите. Околната светлина често създава нежелани или неприятни сенки, когато е твърде тъмно или твърде светло в помещението. Lenovo Magic Bay Light може да осигури до 200-lux регулируема яркост с минимална консумация на енергия. Лесно се свързва към ThinkBook 16p Gen 4, а светлината се включва автоматично, когато вградената камера се активира, което прави професионално изглеждащите видеоклипове възможни навсякъде.

В действителност, работата (или играта) отвсякъде се превърна в нещо нормално. Свързването обаче остава предизвикателство поради по-отдалечени местоположения или поради незащитени обществени Wi-Fi точки. Lenovo Magic Bay LTE е проектиран да отговори на много от тези предизвикателства при свързване. Предлагайки 4G LTE скорости за по-голяма гъвкавост в движение, Lenovo Magic Bay LTE включва LED индикатор за състоянието на връзката и USB Type-C порт с кабел за съвместимост с други лаптопи.

Безжичната връзка е бъдещето

Lenovo представи и първото си пълнофункционално решение за безжично зареждане за ThinkBook 13x Gen 2. Обявен на CES през 2022 г., ThinkBook 13x Gen 2 включва опционален аксесоар, който предоставя 65W безжично зареждане на лаптоп и други мобилни устройства. За 2023 г. Lenovo представи ново и пълно безжично докинг решение, ThinkBook Wireless Dock за ThinkBook 13x Gen 2. Комбинирайки няколко авангардни технологии с цел трансформиране на начина, по който обикновено зареждаме. Използването на Wi-Fi 61, Power-by-Contact и универсалното безжично зареждане решава проблемите с многото кабели. ThinkBook Wireless Dock еволюира от „включи и пусни" до по-просто изживяване „постави и пусни".

Използването на Power-by-Contact за безжично зареждане на лаптопа е революционна технология, която прехвърля енергия с помощта на проводими електроди, свързани към приемна верига и към батерията на приемника. Допълва се с подложка за безжично зареждане, която осигурява до 10 W за смарт устройства и аксесоари, поддържащи универсално безжично зареждане, поставени в специалното безжично отделение на докинг станцията.

Потребителското изживяване е опростено, тъй като е необходимо единствено поставянето на лаптопа върху подложката за зареждане и информацията за връзката автоматично се извлича от безжичната докинг станция чрез Wi-Fi. Освен това, когато премахнете лаптопа, връзката автоматично се прекъсва след няколко секунди, предотвратявайки всякаква остатъчна връзка с данни, която потенциално може да представлява риск за сигурността.

Благодарение на високата производителност на Wi-Fi 6, безжичното докинг устройство също дава възможност на потребителите да се насладят на впечатляващо изживяване с двоен дисплей с ниска латентност до 4K при 60Hz резолюция заедно с невероятни скорости за трансфер на данни. Безжичната докинг станция включва три USB-A порта, един USB-C порт и конектор Lenovo с тънък връх, за да доставя захранване на истинско безжично докинг решение.

Безжичната докинг станция ще бъде ексклузивно включена в избрани 2023 модели на ThinkBook 13x Gen 2.

New Tiny ThinkCentre neo - най-необходимото за бизнес нуждите с модерен облик

Големите идеи понякога идват в малки опаковки, ThinkCentre neo 50q Gen 4 е една от най-новите итерации в семейството на настолните компютри ThinkCentre neo на Lenovo, която предоставя по-висока продуктивност, възможност за колабориране и устойчивост. Модерен прочит на класическия ThinkCentre Tiny настолен компютър, новият ThinkCentre neo 50q Gen 4 предоставя на бизнесите сериозна мощ с най-новият Intel Core процесор 13-то поколение, опакован в малко 1L шаси, което има хитро скрито охлаждане, вградено в предния панел.

Моделът се предлага с инсталиран Windows 11 или IGEL OS. Избралите IGEL ще бъдат валидирани като IGEL Ready Advanced Level, което означава, че непрестанно ще бъдат тествани и валидирани от IGEL с най-новите версии на операционната система, помагайки на бизнеса им да опростява и осигурява внедряването на облачни работни услуги, докато подпомага създаването на завладяващо, продуктивно потребителско изживяване в днешната модерна работна среда. В допълнение, ThinkCentre neo 50q Gen 4, предоставя повишено ниво на сигурност чрез Lenovo ThinkShiled, който осигурява лесен подход в сигурността, даващ спокойствието на организациите, че техните хардуер, софтуер, мрежа и локация са по-защитени. Всичко това е опаковано в модерна и стилна, а същевременно устойчива, с ниско съдържание на халоген, форма, която разполага с енергийно ефективен мобилен процесор. Атрактивният теразо дизайн на панела е направен с 85% рецикиран материал (PCC), докато останалата част от панела е направена от 35% PCC, а опаковката от рецикирана океанска пластмаса (OBD) и неоцветявани, сурови материали.

Lenovo CO2 Offset Service може да се добави към тези ThinkBook и ThinkCentre устройства, за да се намалят въглеродните емисии, произведени през жизнения цикъл на продукта. Това служи като лесен и прозрачен начин за подкрепа на един от проектите на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата.