Никола Минчев: Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно
Секция: Коментари
08 Януари 2023 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Никола Минчев: Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно

/КРОСС/ Атаките на служебният министър на енергетиката Росен Христов към предишното правителство са политически. Това каза заместник-председателят на НС от ПП Никола Минчев в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му Христов говори целенасочено срещу „Продължаваме промяната" и „Демократична България", при положение че 4 партии са били в предишното правителство.

Минчев каза още, че нямат притеснения дали меморандумът с „Джемкорп" ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС, тъй като по думите му в него няма нищо притеснително. Става въпрос за необвързващ меморандум с намерения за инвестиции, каза Минчев.

За втория мандат Никола Минчев каза, че са опитали да постигнат максимално широк консенсус около своята декларация с управленски приоритети.

Евентуална подкрепа за третия мандат от страна на ПП зависи от това на кого ще бъде връчен той. „Ако третият мандат отиде в ДБ, те са наш естествен партньор, с тях разговорите биха били най-лесни и най-продуктивни", заяви той.

Партията би се отзовала на покана за разговори и с „БСП за България", ако мандатът бъде даден за тях.

„Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно. Да влезем в управление не е на всяка цена, могат да се правят компромиси, не можем да правим безпринципни компромиси", каза още Никола Минчев.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"