Североамерикански дебют за Volvo EX90. Първите доставки след година
Секция: Автомобили
09 Януари 2023 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Североамерикански дебют за Volvo EX90. Първите доставки след година

/КРОСС/ Volvo използва участието си на най-голямото в света технологично изложение за потребителска електроника- CES в Лас Вегас, за да представи за първи път в Северна Америка изцяло новото си 100% електрическо SUV пазарно предложение EX90.

"Твоето Volvo EX90 няма да бъде просто една кола; това ще бъде високотехнологичен компютър на колела", споделят от Volvo за EX90, което ще се произвежда на местно ниво- в Южна Каролина, по-късно през тази година. "За да се възползва напълно от предимствата на основната компютърна система, Volvo Cars си сътрудничи с някои от най-напредналите компании в своите области, за да предоставят по-интелигентно, по-безопасно и по-устойчиво шофиране".

От Volvo споделят, че EX90, което ще бъде налично със седем места, ще предложи невиждано до момента за портфолиото на марката ниво на системите за повишаване на безопасността и асистиране на управлението, като за това ще се разчита на един основен LiDar лазерен модул, 5 радара, 8 камери и 16 ултразвукови сензора.

"Той е проектиран да разбира водача и заобикалящата го среда, за да ви помогне да запазите вас, вашите близки и другите в трафика по-безопасни. Той също така е проектиран да става по-интелигентен и по-безопасен с течение на времето, тъй като се учи от новите данни и получава актуализации по въздуха", казват още от Volvo Cars.

Изцяло новото Volvo EX90 вече е налично за предварителна поръчка в САЩ, като от марката споделят, че отлично оборудван представител идва с цена от под 80 000 щатски долара.

Първите доставки на EX90 се очаква да бъдат реализирани в началото на следващата година.

Успоредно с този анонс, от Volvo споделиха, че именно EX90 ще бъде и първата кола, която ще разполага с новата HD картография на Google. Благодарение на изключително тясното сътрудничество между двете компании, новата карта ще бъде напълно интегрирана с всички бордови сензори на електромобила.