Сабрутев: Няма как да подкрепим общ кабинет с ГЕРБ, но сме готови да говорим за големите политики
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2023 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сабрутев: Няма как да подкрепим общ кабинет с ГЕРБ, но сме готови да говорим за големите политики

/КРОСС/ Няма как да влезем в съвместно правителство с ГЕРБ. Това няма как да се получи. Но сме готови да говорим за големите теми в политиката.  Това заяви в студиото на NOVA „Здравей, България” депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната" Венко Сабрутев, коментирайки дали е възможно ПП да подкрепи трети мандат на ДБ, ако той е подкрепен и от ГЕРБ.

Вие мислите ли, че с ГЕРБ може да се реализират големите теми? Дали може да се осъществи съдебна реформа? Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ. Няма как да влезем в правителство с крадци. Точка. Ако говорим за гаранции – какви гаранции може да даде г-н Борисов? ГЕРБ менят мнението си на всеки час. Как може да очаквате от човек, който не държи на думата си, да дава гаранции и ние да разчитаме на тях? Смятате ли, че такъв кабинет може да направи нещо за обществото, попита  Сабрутев.

По думите му ГЕРБ се е доказало като абсолютно неспособно да състави правителство. Ние го видяхме. Това е пълна агония. Не вярвам, че са основателни опасения за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори.