Kaufland дава стипендии на любители-пчелари
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Януари 2023 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland дава стипендии на любители-пчелари

/КРОСС/ До 9 февруари тече записването за новата учебна година в първото любителско училище за пчелари - „Пчеларски университет", което реализира второто си издание у нас с подкрепата на „зеления" ритейлър Kaufland България. Целта на проекта е да насърчи пчеларството у нас и да обучи ново поколение модерни пчелари. Инициативата се реализира от „Истински мед".

Новото издание на „Пчеларски университет" предлага три курса на обучение - от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Броят на студентите, които ще бъдат приети във всеки от тях, е неограничен, а записването става през сайта на университета. Кандидатите могат да получат стипендии за обучението си, като част от тях са осигурени от Kaufland. Пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване могат да бъдат намерени на сайта на университета: https://istinskimed.bg/bee-university.

Гъвкавият формат на обучение - възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо" и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени от България и чужбина. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат.

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите. Компанията има целенасочена политика за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи със своите доставчици да използват предимно биологични препарати. Веригата включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.