Асен Меджидиев: Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2023 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Меджидиев: Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво

/КРОСС/ В момента не се отчита пик на грипна епидемия, очакваме да настъпи до две седмици. Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво. Това заяви здравният министър Асен Меджидиев.

Според него става въпрос за „обикновена грипна вълна" и затова не се налагат специални мерки. „Родителите и населението да избягват струпването на маси от хора, да се избягват посещенията в молове, кина и среди, където има шанс за заразяване", апелира здравният министър.

Меджидиев припомни, че носенето на маски е пожелателно.

Образователният министър Сашо Пенов уточни, че дните от 12.01 до 17.01 в Бургас са неучебни, без обучение в електронна среда. „Четири дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на учебните предмети", уточни той.

"Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим онлайн обучение. Това ще е еднакъв подход по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължаване на неприсъствения учебен процес - обучение в електронна среда", каза още Пенов.