Kaufland кани децата на Варна на куклен театър в магазина си в кв. „Трошево“
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Януари 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland кани децата на Варна на куклен театър в магазина си в кв. „Трошево“

/КРОСС/ Представления за малки и пораснали почитатели на кукления театър организират Kaufland България и Държавен куклен театър – Варна. Началото на съвместната инициатива ще бъде дадено тази неделя, 15 януари, като тя ще продължи до края на месец март. В последния ден на всяка седмица посетителите на хипермаркета във варненския квартал „Трошево“ ще могат да гледат напълно безплатно някои от най-добрите спектакли на кукления театър или да се включат в творчески работилници заедно с актьорите от трупата.

Първият спектакъл, който те ще представят след броени дни, е обичаното представление „Под гъбката“. Другите интересни заглавия, които ще могат да се видят с вход „свободен“ в Kaufland „Трошево“ до края на март, са „Червената шапчица“, „Лакома мецана“, „Заешки лудории“, „Трите феи“ и „Жабокът цар“. Те ще се играят през една седмица, като в неделите без спектакли посетителите на магазина ще могат да се включат в работилници за изработка на кукли и приказни герои. Всички събития от инициативата ще започват точно в 11:00 часа.

Държавен куклен театър – Варна е един от най-старите и утвърдени куклени театри в страната. Той е носител на редица международни и национални отличия както за своите спектакли, така и в индивидуални категории за отделните актьори. Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на тяхното благосъстоянието през изминалата година най-голямата търговска верига у нас получи и сертификат Компания – приятел на детето от Национална мрежа за децата.

„Щастливи сме, че можем да работим с Държавен куклен театър – Варна по тази инициатива, която предлага на децата и родителите в града алтернатива как да превърнат неделното пазаруване в истинско семейно забавление. С безплатните представления и работилници в магазина ни в „Трошево“ искаме да им осигурим още една възможност за приятно прекарване в студените зимни месеци. Надяваме се, че благодарение на кампанията много деца ще успеят да се докоснат отблизо до магията на кукления театър.“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.

Изборът на Kaufland Трошево за домакин на инициативата също не е случаен. След цялостната си модернизация през изминалата година, хипермаркетът се отличава с най-голямата за веригата зона с наематели, разположена на повече от 1 200 м². В нея клиентите на Kaufland могат да открият голямо разнообразие от стоки,  услуги и възможности за  прекарване на свободното време, каквато е и целта на One-Stop-Shopping концепцията на компанията. Хипермаркетът може да се похвали още и с първия за веригата food court и разположената в близост уникална вертикална детска площадка с различни съоръжения за катерене и въжени препятствия.