Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва
Секция: ПОЛИТИКА
13 Януари 2023 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва

/КРОСС/ Съпредседателят на „Продължаваме промяната" Асен Василев е бил близък с управителите на Nexo и „всеки ден ходил в офиса им, за да ги съветва". Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в изявление пред своята телевизия 7/8.

„Днес излезе, че банката на криптовалута Nexo, която се разследва, седем американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута и става въпрос за едни 90 милиарда, от които тия, които са основните играчи са „тафнали" 1 милиард и 400 милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят. Ако бяха хора, свързани с ИТН, това щеше да е първа новина... Ако бяхме ние, това щеше да е нек`ъв ад!... Това е, защото има двоен аршин", казва Трифонов.

Слави Трифонов коментира и отношенията на президента Румен Радев и „Продължаваме промяната": "Имам чувството, че живеем в една абсурдна държава, пълна с лъжи, лъжци и хора, които вярват. Асен Василев излезе по една телевизия и каза, че Бойко Борисов и президентът се виждат всеки ден. Без да има нито доказателства, нито снимки, нито нищо".

„Лъжата е станала разменна монета. Силата е да лъжеш", каза той.

Той посочи, че има двоен аршин, както било с песента, която сценаристите му пуснаха, посветена на Лена Бориславова. „Много омраза и хейт срещу нас има последните 2 г. Ние няма да си мълчим", каза още Трифонов.