Красотата на вечния Париж вдъхнови дизайнерката Радослава Лазарова
Секция: Шоубизнес
13 Януари 2023 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красотата на вечния Париж вдъхнови дизайнерката Радослава Лазарова

/КРОСС/ Дизайнерката Радослава Лазарова, която е трикратен носител на най-престижната награда за мода в България „Златна игла", направи фотосесия с най-новата си колекция „Еуфория" за 2023 / 2024 г. Колекцията е вдъхновена от красотата на вечния Париж.

Предложенията включват разнообразие от силуети в „А линия", „принцеса" и „русалка", сетове две и три в едно, ризи, корсети, поли, рокли и причудливи аксесоари, сред които ръкавици без пръсти, колани, тиари и богато украсени воали. Издължените силуети, нестандартните конструктивни решения, женствените форми, разнообразието от деколтета, голи гърбове, и силно подчертаната талия са само част от похватите, използвани в мини и макси моделите в колекция „Еуфория".

Акцентът е върху авторската дантела, която е използвана и за ръчно моделиране с 3D форми. Талантливата дизайнерка е направила нов прочит на буфан ръкавите, с които акцентира върху роклите, заедно с ръчно инкрустираните маниста и кристали.

Нежните натурални тонове са видими както в материите, така и в декоративните елементи. В луксозната колекция присъстват техники на ръчно солирани детайли и нюансиране на материи. Добавени са спортно-елегантни елементи като джобове и мрежести детайли.

При изработката на женствените тоалети, са използвани висококачествен тюл за техниката „рисунка върху тяло", копринен италиански тюл, висококачествена копринена органза, атлаз, тафта и руски сатен. В колекцията присъства изискана рокля от копринен шифон с шлейф.

„Професионализмът и естетиката на Радослава Лазарова са добре известни не само на медиите, но и на много широк кръг от ценители у нас и в чужбина. В колекция „Еуфория" откривам впечатляваща еволюция в стила на дизайнерката. Редом със своята авторска дантела, както и с удивително точния подбор на цветовете, тя демонстрира забележителни умения да експериментира, да селектира уникални материи, както и да търси и намира нови начини за изпращане на послания. Послания, заредени с нежност, финес и усет за най-подходящия булчински тоалет", отбеляза председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков .

Лицата на тазгодишната фотосесия са чаровните модели Вероника Стефанова, която е носител на титлата "Мис България Свят 2017" и лице на „Златна игла 2021", и Елисавета Стоянова-Гарева.