Министър Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2023 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол

/КРОСС/ Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол.

Обвинението дойде от бившия му колега, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков. А поводът е казусът с камерата, която регистрира проблемите с винетките на село Пролеша. Иван Шишков обясни, че ставало дума за административна грешка.

"Абсолютна административна небрежност. Директорът на РДНСК София окръг очевидно изключително некоректно не е направил анализ на отговор от служителите на АПИ и е дал изключително подвеждащ отговор, който подведе включително и хората. Чух включително коментари как в рамките на един час са станали законни камерите. Не е дадено само едното разрешение за строеж, има две разрешения за строеж - едното е от 2015-а, другото от 2019-а. Едното е само за рамката, другото е камерите, включително."

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков припомни, че глобите на жителите на Пролеша са по засечени нарушения с камера, поставена след разклонението за Божурище.

"Пролеша не е в рамките на София. Аз не знам защо и как изобщо е стигнало жителите на Пролеша да разчитат, че няма да плащат винетки. Камерата, където е в момента, за винетки е буквално след разклонението за Божурище."

Информацията е на БНР