"Фолксваген" прогнозира обещаващо бъдеще за автомобилите с двигатели с вътрешно гориво
Секция: Автомобили
14 Януари 2023 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Фолксваген" прогнозира обещаващо бъдеще за автомобилите с двигатели с вътрешно гориво

/КРОСС/ Европейският съюз може и да планира забрана за продажбите на нови бензинови и дизелови коли, както и на хибридни автомобили от 2035 г., но един от най-големите производителин на автомобили в света - "Фолксваген" (Volkswagen), все още смята, че бъдещето за двигателите с вътрешно гориво е обещаващо. 

"Двигателят с вътрешно горене трябва да остане на пазара"

Оливер Блуме, който в края на миналото лято пое поста на главен главен изпълнителен директор на германския автомобилостроителен концерн, смята, че "двигателят с вътрешно горене трябва да остане на пазара, тъй като е много популярен в редица региони на света", информира авторитетното издание "Аутомобил вохе".

Същевременно обаче намерението на автомобилният гигант е да "увеличи интереса към изцяло електрическите модели и продажбите им", отбелязва Блуме. За разлика от бившия шеф на "Фолксваген" Херберт Дийс, той винаги е бил почитател на автомобилите, задвижвани с "електрогорива", отбелязва ДПА. 

Дийс беше освободен от поста главен  изпълнителен директор на "Фолксваген" с решение на Надзорния съвет на корпорацията "по взаимно съгласие". 

Информацията е на БТА