Демерджиев за акцията срещу миграцията: Действията ще продължат и в Турция, ударени са сериозни групи
Секция: Интервюта
16 Януари 2023 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Демерджиев за акцията срещу миграцията: Действията ще продължат и в Турция, ударени са сериозни групи

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че мащабната операция срещу нелегалния трафик на мигранти се провежда в цялата страна и вече има успешна реализация на ГДБОП и "Гранична полиция".

"Акцията е мащабна и ще е порведе на територията на цялата страна. Ударени са сериозни групи, занимаващи се с т. нар каналджийство, като акцията ще продължи не само в рамките на днешния ден."

Демерджиев допълни още, че акцията ще продължи не само в България, а и в Турция, като има уверение за това от страна на турските власти. Резултатите ще бъдат оповестени публично.

Вътрешният министър изрази увереност, че това е пътят да се разреши трайно проблемът с нелегалните мигранти. Съвместни акции ще бъдат проведени и с Гърция, заяви Демерджиев, който даде брифинг заедно с гръцкия министър по миграцията и убежището Нотис Митарачи.

"На трансграничната престъпност може да се отговори успешно само по един начин - със взаимодействие. Използвам още веднъж случая да благодаря е на него лично, и на техиня премиер Мицотакис за ангажимента, за ясната и лична подкрепа, които ще допринесат не само за решаване на въпроса с членството на България в Шенген, а и за повишаването на сигурността в региона и в рамките на ЕС".