Mercedes AMG SL 63 4Matic+ с „дрешката“ от Формула 1
Секция: Автомобили
16 Януари 2023 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mercedes AMG SL 63 4Matic+ с „дрешката“ от Формула 1

/КРОСС/ Mercedes-Benz отдава почит на сезон 2022 на Формула 1 със специален модел на Mercedes AMG SL 63 4Matic+ от „Motorsport Collectors Edition". Той отразява външния вид на състезателния автомобил Mercedes-AMG F1 W12 E Performance. Цветовият градиент от високотехнологичен сребрист металик до обсидианово черен металик е вдъхновен от висшия клас на моторния спорт.

Същото важи и за шарката на звездите по страните на автомобила и контрастите в цвета на Petronas - те могат да се видят на предната престилка, страничните прагове и задния дифузьор. Има и 21-инчови AMG ковани джанти в дизайн с 10 двойни спици с матово черно покритие и фланци на джантите в цвят Petronas. Електрическият мек покрив е черен.

Аеродинамичният пакет на AMG не само изостря външния вид - по-големите накрайници на предната и задната броня, по-големият заден дифузьор и активният профил в долната част подобряват аеродинамичните свойства. Това се отнася еднакво за притискащата сила и съпротивлението на въздуха и води до предимства за характеристиките на шофиране при високи скорости и подобрена ефективност.

Стандартните седалки AMG Performance се предлагат с два вида тапицерия - кожа напа/микрофибър, черна с червени шевове или кожа напа/микрофибър, черна с жълти шевове. И двата варианта се предлагат с герба AMG, щампован в облегалките за глава. Типичните за марката карбонови декоративни елементи хармонират с отопляемия AMG Performance волан с карбонов волан, а осветените прагове на вратите посрещат пътниците с логото на AMG.

Висококачествената 3D звукова система от Burmester, амбиентното осветление, вътрешният асистент MBUX, пакетът за подпомагане на водача и head-up дисплеят са стандартни за борда на богато оборудвания специален модел. AMG "Track Pace" осигурява поддръжка с множество данни при шофиране на състезателна писта.

Специалният модел е в ограничен до 100 броя тираж, но производителят все още не е обявил цената. Експертите в бранша очакват сума от над 220 000 евро.