Sony променя представите за стандартен варио обектив с представянето на ултра-широкоъгълния FE 20-70mm F4 G
Секция: Технологии
18 Януари 2023 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sony променя представите за стандартен варио обектив с представянето на ултра-широкоъгълния FE 20-70mm F4 G

/КРОСС/ Sony променя представите за категорията стандартни варио обективи с представянето на FE 20-70mm F4 G (модел - SEL2070G), който предлага ултра-широк 20-70 mm диапазон в забележително компактен и лек пълноформатен обектив с постоянна бленда F4 в целия диапазон на приближение. С впечатляващо G LensTM качество на изображенията, прецизност при високи скорости, проследяващ AF и интелигентен дизайн за максимална мобилност и функционалност, новият обектив на Sony е създаден за всички автори на съдържание. FE 20-70mm F4 G е идеалният избор, когато искате да заснемате разнообразно съдържание - от влогове и заснемане на филми до портретни и пейзажни снимки.

"Представянето на FE 20-70mm F4 G променя досегашните определения за стандартен варио обектив" каза Ян Салмон Леганьор, Директор Продуктов маркетинг и Цифрова фотография на Sony Europe. "Новият концептуален обектив има невероятен ултра-широк диапазон на приближение от 20мм до 70мм, с който се гарантира истинска многофункционалност. Неговият дизайн е идеален както за снимки, така и за видео, благодарение на високите технологии за обработка на изображенията и високото ниво на функционалност."

Компактен и лек нов стандартен варио обектив, покриващ ултра-широкия диапазон 20-70 mm
С безпрецедентен ултра широкоъгълен диапазон на приближение от 20мм до 70 мм и постоянна бленда F4, FE 20-70mm F4 G предлага изумителни оптични характеристики в забележително компактен и лек обектив благодарение на най-новия дизайн на Sony, за който са използвани XD линейни мотори. В комбинация с компактно безогледално тяло, обективът може да осигури превъзходно качество на изображенията в почти всяка ситуация при всяка фокусна дължина. Отличен избор за снимки с минимално оборудване.

Освен това ултра широкоъгълният 20mm край на диапазона на приближение позволява да поддържате широк зрителен ъгъл, докато снимате видео със съотношение на формата 16:9 или 2.35:1.

Изключително качество на изображенията, гарантирано с логото G Lens
Новият FE 20-70mm F4 G предлага зашеметяващо качество на изображенията и великолепно красиво боке, както може да се очаква от всеки обектив с логото G Lens.

Благодарение на най-новите технологии на Sony, новият обектив може да се похвали с уникално G Lens качество на изображенията в учудващо компактно и леко тяло на обектива. С два АА (усъвършенствани асферични) елемента, един асферичен елемент, три ED (изключително ниска дисперсия) елемента от стъкло и един ED асферичен елемент, този обектив е шедьовър на оптичния дизайн и коригира едновременно и хроматичните, и сферичните аберации за много високи оптични характеристики в целия диапазон на приближение. Оптимизираните покрития осигуряват допълнителна защита от нежелани отблясъци при силна светлина, още по-добър оптичен дизайн, изключителен контраст и ясно изображение.

Благодарение на пълноформатните сензори се постига красив боке ефект, който се подсилва от вложената кръгла диафрагма с 9 ламели и оптимално настроена сферична аберация. Всичко това ви помага да създавате впечатляващи, запомнящи се кадри.

Късото минимално фокусно разстояние на FE 20-70mm F4 G позволява лесно да маневрирате между обектите, като например малки цветя, за да намерите идеалния ъгъл (0,3 метра в най-широкия край и 0,25 метра в телефото края на диапазона на приближение при използване на AF) . Максималното увеличение е 0,39x за динамични, детайлни близки планове.

Максимално добри характеристики на AF за снимки и видео
Фокусната група на обектива се задвижва от два от най-новите модели линейни XD мотори на Sony, които осигуряват ефикасно задвижване за бързо и тихо фокусиране с ниски нива на вибрации. Ефикасността на задвижването е подобрена значително спрямо предходни модели , което води до 60% увеличение на скоростта на AF , а тъй като проследяването е с около 2 пъти по-добри характеристики в сравнение с предходни модели , вече можете да проследявате движещи се обекти винаги надеждно и прецизно. Получавате надеждно проследяване при серийни снимки на бързо движещи се обекти при скорости до 30 кадъра в секунда с тяло AlphaTM 1 и можете да правите плавни видео записи, дори и когато записвате с висока кадрова честота.

Видео характеристики, създадени за по-ясни изображения
FE 20-70mm F4 G използва най-новите технологии при обективите, за да се намали нежеланото колебание и осовото изместване при приближение, благодарение на което можете да записвате изображения с най-високото възможно качество. Обективът е специално разработен и да гарантира тих режим на работа при видео запис благодарение на усъвършенстваните XD линейни мотори и новоразработената бленда, която намалява значително нежелания шум и вибрации.

Стабилизацията на изображенията в режим Active Mode, използвана в серията AlphaTM, е ефективна и в ултраширокоъгълния 20 мм край на диапазона на приближение на FE 20-70mm F4 G, което осигурява отлична стабилизация на изображението, дори и при поддържане на широк зрителен ъгъл, което е особено полезно за заснемането в движение на гладки и стабилни кадри.

Фокусът е от изключително значение, когато снимате видео с висока резолюция в 4K или 8K. Използван със серията фотоапарати AlphaTM, компактният и лек FE 20-70mm F4 G лесно улавя прецизен фокус и плавно проследяване на бързо движещи се обекти благодарение на двата XD линейни мотора с голяма сила на задвижване, високата степен на контрол. Възможността да поверите фокусирането на своя фотоапарат, когато снимате сами, може да бъде огромно предимство.

Ръчният фокус с линейна обратна връзка (Linear Response MF) гарантира, че пръстенът за фокусиране реагира директно и линейно и на най-малкото движение, докато фокусирате ръчно, а отделният пръстен предлага директно и интуитивно управление на блендата.

Функционалност и надеждност във всяка среда
Отделните пръстени за управление на фокуса, приближението и блендата на новия FE 20-70mm F4 G са с оптимизиран диаметър, ширина и позиция за пълен контрол, докато снимате снимки, и максимална гъвкавост при записване на видео.

Персонализираните бутони за задържане на фокуса са разположени на две места за по-лесен достъп и удобен контрол, а бутона за превключване на фокусния режим върху страничната част на обектива позволява да избирате между автофокус и ръчен фокус за бърза реакция спрямо промените в снимачните условия. Въпреки че обективът е ултра-широкоъгълен, той е съвместим с кръгли поляризационни филтри до ръба на обектива, за да може потребителите да имат пълна творческа свобода. Разполагате и с бутон за заключване на диафрагмата (Iris Lock), с който избягвате нежелани промени, докато снимате.

Не на последно място, FE 20-70mm F4 G е със защита срещу прах и влага , а за предния елемент на обектива е използвано флуорно покритие, което не задържа пръстови отпечатъци, прах, вода, мазнини и други замърсители .