Ибрямов, ДПС: Ще положим усилия за съставяне на правителство
Секция: ПОЛИТИКА
19 Януари 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ибрямов, ДПС: Ще положим усилия за съставяне на правителство

/КРОСС/ Ще се отзовем на поканата за лидерска среща и ще положим максимум усилие за създаване на правителство с третия мандат. Това каза в интервю за предаването "Денят на живо" Джейхан Ибрямов от ДПС.

Той се радва, че БСП е "узряла" и приела това, което от Движението повтарят от години: че е важно да има диалог и да тържествува държавническото мислене. "Всеки един мандат има своя шанс. Зависи кой и как го подготвя. Чухме от политическите партии предпоставени разговори", добави той и изтъкна приоритетите за България, върху които политическата класа трябва да се съредоточи: инфлация, доходи, помощи, възможности за бизнеса да разширява капацитета си, социалната ножица да бъде върви към затваряне.

Ибрямов коментира и казуса с Nexo: "За да тръгне по нормален път политическата система в България, тя трябва да бъде изчистена от групировките, финансиращи политически партии", смята депутатът.

Той обясни и каква е целта на създадената от парламента комисия по въпроса. "Да се покаже истинското лице как финансови пирамиди, финансова ламя е създала около себе си политически формации, които консумират власт, използвайки българския гражданин по най-груб начин. Използвайки финансов ресурс, с който дори финансират терористична организация като "Хамас". Ако върнем лентата назад, ще излязат много неща. "Нексо" е в основата на това, което преди години Борисов каза: лицето Пркопиев ми предостави 5-6 министри, които аз съм назначил. Задкулисието в българската политика", коментира народният представител.

"Свободните хора никога не лъжат. Това, което чухме от Петков, за мен е притеснително: няма лошо частни компании да изнасят, по-опасното е, коато ако в тази схема има посредници, за които те са съдействали. Трябва да бъде заявено ясно пред българското общество каква е причината. Ако се окаже вярно това, че са съдействали чрез посреднически фирми, това е скандал", заяви още Ибрямов по повод статията в "Ди велт" и "Политико".