Ангел Джамбазки:Политиката в Македония е антибългарска
Секция: Коментари
21 Януари 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Джамбазки:Политиката в Македония е антибългарска

/КРОСС/ Това е политически акт - резултат от насажданата през годините омраза срещу българите. Този път трябва да наложим вето на Македония за ЕС. Не може да нападаш хора, защото се определят като българи, не може да нападаш хора, защото са българи. Това коментира в ефира на Nova News евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод пребития в Охрид македонец с българско самосъзнание Християн Пендиков.

,,В Македония се нападат, обиждат и пребиват българи, само защото са българи. Това е нацизъм, фашизъм, болшевизъм. Политиката в Македония е антибългарска. Властите там са двуличници и лицемери. Правят всичко възможно българите да бъдат втора ръка'', коментира Джамбазки.

Евродепутатът изказа своите благодарности на служебното правителство за адекватната реакция и изпращането на самолет, който да прибере Пендиков, но разкритикува остро българските партии, които по думите му са косвено виновни за случилото се, тъй като са се подмазвали и коленичили на западняците, за да им се харесат.

Трябва да се защитят българите в Македония и аз ще направя каквото е по силите ми и каквото трябва, предупреди той.

По темата с Nexo Джамбазки посочи, че скандалът е отекнал доста силно в Брюксел. Според него е необходимо да има национална регулация по отношение на криптовалутите, за да е сигурно, че няма да се перат пари от престъпна дейност.