Десет души бяха застреляни в Калифорния
Секция: СВЯТ
22 Януари 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десет души бяха застреляни в Калифорния

/КРОСС/ Десет души загинаха късно снощи при масова стрелба в Калифорния след тържество по случай Лунната нова година, на което присъстваха хиляди хора, предаде Асошиейтед прес.

Службата на шерифа на окръг Лос Анджелис съобщи днес, че мъж е открил стрелба в град Монтерей Парк, източно от Лос Анджелис. "Извършителят е избягал от местопрестъплението и остава в неизвестност", заяви пред журналисти нейният представител Андрю Мейър, цитиран от Франс прес.

Мейър добави, че десетимата са загинали на място, ранените са откарани в болници, а състоянията им варират от стабилни до критични. Той не описа заподозрения, не каза какво оръжие е използвал, нито защо полицията е съобщила за нападението часове след извършването му, при положение че стрелецът е на свобода.

Градът, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис, е с население от 60 000 души. Там живеят много азиатци. Вчера там започна двудневен фестивал, който е една от най-големите прояви по случай Лунната нова година в Южна Калифорния.