Володин: Русия и Иран успешно се противопоставят на разширяването на САЩ и НАТО
Секция: Русия
23 Януари 2023 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Володин: Русия и Иран успешно се противопоставят на разширяването на САЩ и НАТО

/КРОСС/ Безпрецедентният санкционен натиск върху Русия и Иран потвърждава, че двете страни успешно се противопоставят на разширяването на САЩ и НАТО. Това каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на третото заседание на Междупарламентарната комисия за сътрудничество между Държавната дума и парламента на Иран, което се провежда в понеделник в Техеран, съобщават руски медии.

„Русия и Иран днес успешно се противопоставят на международната експанзия на Съединените американски щати и блока НАТО. Това се потвърждава от безпрецедентния санкционен натиск върху нашите страни", каза още Володин.

Той добави, че Вашингтон и неговите сателити искат да спрат развитието на Руската федерация и Иран, „намесват се във вътрешните работи, разпространяват дезинформация". „Тези опити са обречени на провал, нашите страни никога няма да се подчинят на външен диктат", подчерта Володин.

"Русия и Иран заедно отстояват принципите на суверенно равенство и ненамеса във вътрешните работи на други държави. Те са за многополярност и справедлив световен ред в интерес на народите на нашите страни", коментира Володин.

„В същото време войната срещу тероризма е само част от нашата обща борба за мирно бъдеще", отбеляза Володин, добавяйки, че общите проблеми, „общият санкционен натиск, общите предизвикателства обединяват".

Председателят на Държавната дума е на официално посещение в столицата на Иран. Володин пристигна в Техеран начело на делегация на Държавната дума в неделя.