Йотова: Темата за смяна на модела на управление изисква по-спокойна ситуация
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Януари 2023 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йотова: Темата за смяна на модела на управление изисква по-спокойна ситуация

/КРОСС/ "Смяната на модела на управление на една страна е изключително важна тема, която изисква една по-спокойна ситуация с възможност да се проведе истинска кампания "за" и "против". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по БНР, след като по-рано от ИТН стартираха подписка за референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното устройство от парламентарна република към президентска

Според Йотова, има риск за самото допитване в този момент, защото са "твърде много нажежени страстите".

"Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори. Съвсем други са движещите мотиви на политическите формации, в друга посока са и желанията, очакванията на хората. 2023 г. ще бъде терен за поне два избора - предсрочни парламентарни и редовните местни", каза Йотова.

Вицепрезидентът коментира актуалната политическа обстановка в страната с думите: "Колкото и внушенията да са в друга посока, българите граждани са по-мъдри от своите управници. Моето наблюдение е, че омразата и конфронтацията не е характеристика на обществото, а е повече в политическите елити, между отделни институции, отколкото сред хората. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи".