Борисов след среща с австрийския канцлер Нехамер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем
Секция: ПОЛИТИКА
24 Януари 2023 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов след среща с австрийския канцлер Нехамер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем

/КРОСС/ "Миграцията не е национален, а общ европейски проблем". Това написа лидерът на ГЕРБ в профила си във фейсбук. Постът е придружен със снимка на Борисов и австрийският канцлер Карл Нехамер, който е на посещение в България.

"Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници. Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер. По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидера всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България. Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани.

По време на срещата изразих надежда, че общия европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще продължи. Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят. С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят", пише още Борисов.