Песков: Доставка на танкове „Леопард" не предвещава нищо добро за отношенията между Русия и Германия
Секция: Русия
24 Януари 2023 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Доставка на танкове „Леопард" не предвещава нищо добро за отношенията между Русия и Германия

/КРОСС/ Доставките на танкове "Леопард" в Украйна не предвещават нищо добро за отношенията между Руската федерация и Германия и неминуемо ще се отразят на бъдещото им развитие. Това каза пред журналисти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

"Подобни доставки не предвещават нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят неизбежен отпечатък върху бъдещето на тези отношения", каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпроса как ще се променят отношенията между Руската федерация и Германия, ако Берлин одобри доставката на танкове „Леопард".

Според Песков отношенията между Руската федерация и Германия в момента „вече са на доста ниска точка": „Няма никакъв диалог по същество с Германия, както и с други страни от Европейския съюз и Северноатлантическия алианс."

Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в Берлин на съвместна пресконференция с германския министър на отбраната Борис Писториус, каза, че решението на Германия относно танковете Leopard ще бъде взето скоро.