Представлението „Лакома мецана“ на Държавен куклен театър – Варна ще се играе в Kaufland Трошево тази неделя
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Януари 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представлението „Лакома мецана“ на Държавен куклен театър – Варна ще се играе в Kaufland Трошево тази неделя

/КРОСС/ Тази неделя (29 януари) поучителната история на майстора разказвач Ран Босилек „Лакома мецана“ ще оживее в хипермаркета на Kaufland във варненския квартал „Трошево“. Спектакълът на Държавен куклен театър – Варна ще пренесе малки и големи в света на животните. През много смях и музика, куклените актьори ще разкажат една история – урок за това какво се случва, когато човек мисли единствено за себе си.  

Представлението е част от съвместната инициатива между Кукления театър в морската столица и най-голямата търговска верига у нас, насочена към най-малките. Целта ѝ е да даде възможност на децата във Варна да се докоснат свободно до магията на куклите и да се потопят в света на приказките. Програмата предвижда всяка неделя от 11:00 часа в хипермаркета на Kaufland в кв. „Трошево“ да се редуват куклен спектакъл и творческа работилница за приказни герои. Колаборацията ще продължи до края на месец март и ще включва заглавия от репертоара на Държавен куклен театър - Варна като „Червената шапчица“, „Под гъбката“, „Заешки лудории“, „Трите феи“ и „Жабокът цар“.

„Стартирахме инициативата си с Кукления театър във Варна преди 2 седмици и за това кратко време отчитаме огромен интерес от страна на децата и техните родители както към представлението, така и към работилницата за кукли. Щастливи сме, че заедно с актьорите на театъра превръщаме неделното пазаруване при нас в още по-приятно и пълноценно изживяване за цялото семейство. Клиентите ни знаят, че в хипермаркетите на Kaufland могат да намерят огромно количество стоки и услуги на едно място. Сега, към този богат списък, добавяме и нещо наистина уникално - редовни театрални представления в магазина ни в „Трошево“ и клиентите ни оценяват това“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.

Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на детското благосъстояние през изминалата година най-голямата търговска верига у нас получи и сертификат Компания – приятел на детето от най-голямата мрежа от организации, посветени на децата - Национална мрежа за децата.