Медведев: Обемът на доставките на разузнавателно-ударни дронове за въоръжените сили на РФ се увеличава
Секция: Русия
24 Януари 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Обемът на доставките на разузнавателно-ударни дронове за въоръжените сили на РФ се увеличава

/КРОСС/ Обемът на доставките на безпилотни летателни апарати и боеприпаси за руските войски в зоната на специалната военна операция се увеличава, съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Предприятията от военно-промишления комплекс увеличават доставките на боеприпаси за разузнавателни и ударни безпилотни самолети за нуждите на Северния военен окръг за въоръжените сили на Руската федерация", написа Медведев в своя канал в Telegram след посещение на един от отбранителните заводи в Ижевск.

„Хиляди най-търсените въоръжения и техника са доставени на войските от началото на годината, това темпо трябва да се запази, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев на заседание на работната група към ВВС.

„Тази година от началото на годината се извършват доставките на най-търсените видове въоръжение, военна техника и въоръжение. Става дума за хиляди единици и е естествено такова темпо, което беше постигнато в края на годината, трябва да се запази в настоящия период", коментира още Медведев.

Срещата на работната група се проведе по време на посещение в завода на концерна „Калашников" в Ижевск.