Заместник-министър Модева и израелският министър на туризма Хаим Кац посетиха Банско
Секция: Туризъм
25 Януари 2023 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заместник-министър Модева и израелският министър на туризма Хаим Кац посетиха Банско

/КРОСС/ Заместник-министърът на туризма Мариела Модева и министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац посетиха Банско, за да се запознаят с отличните условия за почивка и зимна ваканция в българския ски курорт.

Визитата е част от програмата на министър Хаим Кац, който е на двудневно работно посещение в България. В зимния курорт проф. Модева и министър Кац проведоха среща с кмета на Банско Иван Кадев. Тримата изразиха надежда, че израелските туристи в зимните курорти ще се увеличават с всеки изминал следващ сезон. Статистиката показва, че Банско е една от най-популярните български дестинации за израелските туристи. През 2022 г. над 16 хил. израелски граждани са посетили курорта.

В Банско заместник-министър Модева и министър Кац, заедно със своя домакин, посетиха ски зоната, където делегацията се запозна с отличните условия за професионален и любителски ски спорт, които България предлага и природните дадености на страната. На пистите министър Кац се срещна и с израелски туристи, които са на почивка в България.