STEM и природни науки в паралелките с френски език
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2023 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
STEM и природни науки в паралелките с френски език

/КРОСС/ България и Франция ще положат допълнителни усилия в развиването на паралелки с профил „Природни науки" и STEM в училищата с интензивно и разширено изучаване на френски език, съобщават от МОН.

За това се договориха министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и новият посланик на Френската република в София Н.Пр. г-н Жоел Мейер на среща в Министерството на образованието и науката.

На нея присъстваха г-н Пиер Колио, директор на Френския институт в София, г-жа Клодия Калво, заместник-директор и аташе за образование г-н Анри Бобро, аташе за висше образование, както и директорът на дирекция „Международно сътрудничество" г-жа Веселина Ганева.

И двете страни изразиха увереност, че доброто сътрудничество в сферата на образованието между двете държави трябва да бъде продължено.

Подчертана беше ролята на добре развитата мрежа от училища с интензивно и разширено изучаване на френски език и желанието за поддържане на високото качество в тях като предпоставка за разширяване на сътрудничеството и в областта на висшето образование.

Ще продължи и сътрудничеството в сферата на издаване на дипломи DELF, както и насърчаването на партньорствата между български и френски университети и на образователната мобилност между двете държави.