Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: Обединяваме всички леви партии и хора, БСП е заложник на Нинова

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ  Мая Манолова, каза че те са гражданско обединеното ляво, което няма при никакви условия да е в колаборация с ГЕРБ, ДПС и никога няма да е във война с президента Радев.

По думите ѝ, БСП се е превърнала в заложник на партийната кариера на Корнелия Нинова. Затова и в България има нужда от левица, при която клиентилизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото. "Левица, която няма да води братоубийствена война срещу президента. Това е самоунищожителна война, в която редовите социалисти не участват, води я ръководството", добави тя.

Манолова заяви, че ляво обединение ще има. "Ще имаме общи листи на предстоящите избори. За следващите местни ще се влеем в единен ляв политически субект. Лявото обединение, в него ще се включат интелектуалци, очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията, която провежда Нинова и шлейфа около нея. Също и онези честни хора вляво, които искат истинска и силна левица, която да защитава работещите хора и уязвимите в България", посочи тя.

Мая Манолова припомни, че на последните местни избори е спечелила близо 200 000 гласа, което посочи, че е близо до резултата на Нинова в цялата страна. "В тази организация, която оглавявам, може би членовете на БСП са двама или трима. Само за 5 години партията под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в лесно заобиколим фактор, който се използва като патерица и от статуквото", заяви тя.

Манолова предположи още, че партията на Стефан Янев - "Български възход" няма да влезе в следващия парламент.