Искра Михайлова: "Възраждане" винаги е била за разширяване на ядрената енергетика
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2023 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искра Михайлова: "Възраждане" винаги е била за разширяване на ядрената енергетика

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Искра Михайлова, каза че  партия "Възраждане" винаги е била за разширяване на възможностите на България по отношение на ядрената енергетика. Но не ни харесва формата, под която се случва.

"Ние смятаме, че това трябва да става с тръжна процедура, че трябва да бъде много прозрачен и открит процес и не може НС с някакво в момента сглобено мнозинство да задължи МС да прескочи този задължителен атрибут", обясни Михайлова.

Междувременно депутатите обсъждат и стратегия за развитието на енергетиката до 2053 г. Тази точка влезе от днес за днес в комисия, по решение на председателя.

"Това не е стратегия, а обща визия, която касае само една част от енергетиката - електроенергетика, няма и една дума за газа. Това е необходима основа, върху която тепърва трябва да се отвори широк обществен и политически дебат", уточни Искра Михайлова.

Един такъв консенсус около текстове би помогнал за предстоящите преговори на преговорна група, която ще се занимава с предоговаряне на условията по Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика и декарбонизация, допълни тя.