Мило Борисов на официално посещение в централата на LaLiga в Мадрид
Секция: СПОРТ
26 Януари 2023 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мило Борисов на официално посещение в централата на LaLiga в Мадрид

/КРОСС/ Мило Борисов, мажоритарен акционер в публичната компания Телематик Интерактив България АД, която държи лиценза на бранда Palms Bet и спонсор на ПФК „Левски“, бе на официална тридневна визита в централата на LaLiga в Мадрид. Организацията, в която членуват професионалните футболни клубове в Испания и Телематик Интерактив България АД са официални партньори от август 2022 година.

В първия ден от посещението си Мило Борисов усети атмосферата на стадион „Сивитас Метрополитано“ в компанията на изпълнителния директор на LaLiga – Оскар Майо, с когото изгледа от трибуните победата на Атлетико (Мадрид) с 3:0 над Валядолид.

На следващия ден бе посетен и митичния „Сантяго Бернабеу“, както и музея на Реал Мадрид на стадиона. „Храмът“ на клуба в момента преминава през етап на реконструкция, след която ще се превърне в едно от най-модерните спортни съоръжение в Европа.

На финала г-н Борисов се запозна отблизо с работата и структурата на LaLiga в тяхната централа в Мадрид. Бяха презентирани възможности за сътрудничество и обмяна на опит в сферата на дигитализацията на клубовете и обучения на кадри от България в LaLiga Business school. По този повод фондацията на Мило Борисов и неговата сестра, с която са и бизнес партньори, Роси МакКий - СПОРТ В БЪЛГАРИЯ, планира да организира семинар и конференция, съвместно с LaLiga  през март в София. Фондацията е създадена с цел да подпомогне развитието на професионалния спорт у нас, чрез подкрепа на отделни клубове и състезатели.