Стефан Янев: „Възходът на българската нация не е възможен без съхраняване на националната ни идентичност“
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2023 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: „Възходът на българската нация не е възможен без съхраняване на националната ни идентичност“

/КРОСС/ „Българските символи и традиции са това, което през вековете на историята сме успели да съхраним, и което сме длъжни да предадем на децата и внуците си, за да я има България, за да присъства достойно с историята и културата си в семейството на европейските народи“, каза лидерът на „Български възход“ при откриването на изложба от рисувани шевици в Народното събрание. Експозицията "РОД" на художничката Радина Росенова гостува в парламента по покана на парламентарната група на коалиция „Български възход“. В  28-те  рисувани платна се съчетават природни забележителности и традиционната българска шевица от 28-те региона на България. „Усилието на автора заслужава адмирации, защото тя е посветила таланта и времето си на съхраняването на българската духовност“, отбеляза още Стефан Янев.

„Имаме амбицията да изрисуваме шевица на обществено място във всеки български град“, сподели Радина Росенова и добави: „Не можем да дадем крила на децата си, ако не сме им дали корени, затова е толкова важно да бъде съхранена родовата памет на българите“.

Радина Росенова представя България на Световното изложение на изкуствата в Дубай и нейната творба с български мотиви – диптих „Българска магия“, е избрана в „Топ 10 най-добри произведения на изложението“ от 1500 творби и художници от над 40 държави.