Утре снеговалежите на повечето места ще спрат
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Януари 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Утре снеговалежите на повечето места ще спрат

/КРОСС/ През следващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта в западната половина от страната ще вали сняг, в източната - дъжд и там ще има условия за поледици. След полунощ снеговалежите ще започнат да отслабват. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат от минус 1° на места в Западна България до 8°-9° в източните райони, в София около 0°. Утре снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и значителни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от североизток, само по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се значителни валежи. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Източник: НИМХ