БДЖ ще осигури пътуването на ученици за участието им в състезание за бизнес проекти
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2023 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  БДЖ ще осигури пътуването на ученици за участието им в състезание за бизнес проекти

/КРОСС/ БДЖ ще осигури безплатно пътуване на млади хора от цялата страна, които ще участват в състезание на Програмата за насърчаване на предприемачеството сред учениците в 10. и 11. клас - Тийноватор, което ще се проведе на 28-ми и 29-и януари 2023 г. в гр. София.

Програмата “Тийноватор”, която през настоящата учебна година реализира своето пето издание, организира годишното си национално състезание „Уикенд на идеите“ в София Тех парк, което ще събере в София над 500 ученици от 30 града в България, за да презентират бизнес проектите си на живо пред жури от инвеститори.

БДЖ традиционно съдейства с осигуряване на превоз на младите участници в програмата, която насърчава предприемаческото и бизнес мислене на младежите и дава хоризонт към възможностите на бъдещето чрез контакта на учениците с успешни и доказани предприемачи и представители на българския бизнес.

Националният жп превозвач ще осигури пътуването на около 200 деца, за да стигнат до столицата и след провеждане на състезанието ще се погрижи и за тяхното прибиране. По време на пътуването с влак младите хора ще имат творческата възможност да се подготвят допълнително за представянето на своите бизнес-идеи и достатъчно пространство за дискусии и екипна работа.

Припомняме, че през май 2019 г., с подкрепата на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”, се проведе първото национално състезание от програмата “Тийноватор”, в спортната зала на Централна гара София.

БДЖ винаги подкрепя инициативи, които стимулират креативното мислене на младите хора и развиването на предприемаческия им потенциал и умения.