"Ботев" (Пд) трудно се даде на "Спартак" (Москва)
Секция: СПОРТ
27 Януари 2023 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ботев" (Пд) трудно се даде на "Спартак" (Москва)

/КРОСС/ "Ботев" (Пловдив) загуби с 0:1 от Спартак (Москва) в престижна контролна среща, играна в Дубай. Единственото попадение в срещата Павел Мелешин в средата на второто полувреме. Първата част бе съпътствана от здрава битка, в която прехвърчаха и искри - Елвис Ману и капитанът на московчани се спречкаха, като ситуацията завърши с жълти картони за двамата. Първият точен удар в мача падна едва в 37-ата минута. Две минути по-късно Реда Рабей имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му бе париран.

След почивката "Спартак" се активизира. Рабей отново имаше възможност да стреля, но и този път без резултат. За да се стигне до 66-ата минута, в която "червените" стигнаха до победното попадение. Центриране отляво по атаката на руснаците прати топката към играч в "червено", който продължи към Павел Мелешин, стрелял в напречната греда, след което топката влетя в мрежата на "канарчетата".

В 76-ата минута далечен удар на Мохамед Брахими бе уловен от вратаря на съперника. В заключителните минути "жълто-черните" стигнаха до две добри ситуации. В 86-ата минута Секулич се устреми към вратата на "Спартак", топката бе избита, но попадна в Па Конате, който отправи диагонален удар от 17-18 метра, но вратарят спаси. Две минути по-късно Па Конате и Уме комбинираха опасно отляво, но до удар не се стигна.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ:

Хидайет Ханкич, Рой Херман, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Самуел Супрайен, Абдулайе Траоре, Реда Рабей, Елвис Ману, Роберто Пунчец