Никола Минчев: Пътят на РСМ е само път към европейска интеграция
Секция: Анализи
28 Януари 2023 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Никола Минчев: Пътят на РСМ е само път към европейска интеграция

/КРОСС/  В предаването „Панорама" по БНТ Никола Минчев, каза че много важно е да се знае, че пътят на РСМ е само път към европейска интеграция и само така ще бъдат защитени правата на гражданите в РСМ с българско самосъзнание. „Лидерство да е имала ГЕРБ дори и като опозиция, не отговаря на истината".

В края на този парламент чак тогава реално в НС стигнахме до разглеждане на съдебната реформа, заяви Минчев. „Още от първия ден на това НС законопроектът на ДБ беше внесен. Но тогава под мотото, че се чака и законопроектът на МС, плюс че все пак имаше помени и в Изборното законодателство, затова чак в края на живота на това НС стигнахме до тази реформа и то по начин, по който обективно е ясно, че няма да я завършим".

Сериозно обмисляме обединение с ДБ и явяване заедно на предстоящите избори, допълни Минчев. „И за тези избори парламентарни, и за местните избори. Смятаме, че едно евентуално обединение на ПП и ДБ и въобще на всички, кооито се припознават като част от едно реформаторско обединение, могат да се включат".

Това, че българската държава е предоставяла оръжия на трети страни, не директно на Украйна, беше ясно на всички още преди статията на „Ди Велт", обясни Минчев.