Бойко Борисов: Най-доброто за България е РСМ и Албания да са в ЕС и НАТО
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2023 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Най-доброто за България е РСМ и Албания да са в ЕС и НАТО

/КРОСС/ Най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията на среща с депутати. Според него има опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, като това по думите на Борисов се прави целенасочено и много активно.

Един криминален акт като пребит българин прави народа изцяло на страната на този човек, а това може да ни „лашне" в друга посока, която е изцяло в полза на Путин и неговите геостратегически планове за Балканите, коментира Борисов.

Българинът Християн Пендиков беше пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Той получи тежки травми и се лекува във Военномедицинска академия-София, като състоянието му се подобрява след операция заради счупена челюст.

Вчера президентът Румен Радев заяви в Перник, че случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на насаждане на омраза към българите и към всичко българско в Република Северна Македония.

В понеделник вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие.