Министър Демерджиев ще има работна среща в Скопие на 30 януари
Секция: ПОЛИТИКА
28 Януари 2023 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Демерджиев ще има работна среща в Скопие на 30 януари

/КРОСС/ Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие на 30 януари, понеделник. Това съобщиха от пресслужбата на МВР. По време на разговорите ще бъдат обсъдени организацията на предстоящото отбелязване на 151- ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, както и съвместни действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари тази година.

В срещата, която ще започне в 12:00 ч. местно време в Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, ще участва и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. След приключването ѝ се очакват изявления за медиите.

Служебният министър-председател Гълъб Донев проведе вчера телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в който двамата обсъдиха необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-вата годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев.

Премиерите Донев и Ковачевски обсъдиха и ползите от по-задълбочено взаимодействие между двете държави в сферата на сигурността и особено в случаите на криминални прояви или при заплахи срещу граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание.

В разговора премиерът Донев отново припомни очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.